Despre vestimentatie

  Cand optiunile noastre cu privire la stilul vestimentar sunt reduse cel mai probabil e sa ne formam un fals stil calitativ… suna ca draq, limbaj de lemn, daaa…. dar al draq de adevarat!

  Cu alte cuvinte: cand pe piata romaneasca suntem bombardati de firme gen: Nike, Adidas, Puma, Dolce& Gabbana, Gucci,  Versace, Armani, Vuitton (facaturi) etc. e de asteptat ca romanii, mai ales cei „foarte tineri”, sa considere ca pentru a te imbraca treny, a fi stilateste necesar sa ai pe tine macar o eticheta din cele amintite anterior. Eu nu neg valoarea acestor firme. Mai mult decat atat, afirm ca preferata mea este Puma… aproape orice produs Puma ma atrage. Dar problema apare cand numele de mai sus devin etalon pentru stil! Cand noi ne limitam in a cunoaste doar aceste denumiri si le supra-evaluam. E adevarat ca nici nu detinem o piata deschisa si astfel optiunile sunt limitate, dar daca vrei sa cunosti si sa iti formezi o imagine reala si bazata despre stil, nu te opreste nimeni sa te informezi! Daca vrei, se poate! 

  Asa ca intreb: a auzit cineva de Ben Sherman? De John Rocha? De  Manolo Blahnik? De Oscar de la Renta? De Ralph Lauren? De Moschino? si de muuuuulti altii…. Logic, raspunsul este: desigur ca am auzit! Sunt nume cunoscute, nu esti tu prima si nici singura care a auzit de ei… da, asa este, dar de ce, atunci, cand privesc in jurul meu majoritatea poarta vesnicile toale Versace, Armani, Dolce etc….. Pentru ca ceilalti sunt prea scumpi? Nu cred! Pentru ca nu sunt la moda sau nu creeaza toale cool? Nu cred! Eu cred ca raspunsul este: pentru ca nu avem un gust vestimentar educat!

 Eu deja stiu ce ma caracterizeaza… o camasa, o perecche de jeansi, eventual, o esarfa. Si logic, un parfum pe masura…. Nu sunt fitoasa, dar nici nu ma complac in a cumpara „adidasi” doar pentru ca sunt comozi si mai ales „la moda„!

Reclame

About Docica

Un alt fel de cameleon. Mai multe gasiti in textele mele.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: