Cine este singur?… si o mica problema de stil

   Singuratatea adevarata e cea care se traieste in mijlocul oamenilor!

     Unii considera ca nu au prieteni, ca oamenii din ziua de astazi sunt din ce in ce mai egoisti. Numaram pe degetele de la o mana pe cei pe care-i consideram prieteni. Ne indepartam din ce in ce mai mult de ceilalti. Suntem ca stelele din Univers. S-a observat ca la orice stea am privi, toate celelalte se indeparteaza in mod egal de ea. Asemeni lor fiecare dintre noi urmam o traiectorie virtuala ce creeaza vid in jurul oricui.  Si totusi, oricat de mult am alerga ramanem impreuna. Realizam ca in momentele critice avem prieteni. Nu suntem singuri!  

      Dar tocmai cei care se inconjoara de oameni, ca planetele cu gravitatie puternica, de sateliti si alte corpuri ceresti, tocmai acestia sunt cei mai singuri! Suntem doar niste planete-gigant, intr-un cosmos/ haos plin cu materie banala! Suntem singuri!

   … lasand filosofia de doi bani (de duminica seara) deoparte, ma gandeam astazi: doi tipi imbracati in negru stateau la rand sa cumpere pizza. Amandoi purtau haine elegante, scurte, croite pe corp, pantaloni negri si pantofi eleganti. Dar diferenta dinte ei era enorma pentru un ochi mofturos! Haina unuia era dintr-un material de calitate ce cadea perfect pe umeri si solduri, iar cusaturile se imbinau armonios. Cealalta parea cumparata din piata! Unul avea pantaloni negri, de stofa, calacati la dunga! Celalalt, o pereche de jeansi care de la purtarea intensa facusera niste cute vesnice,  cu un aspect total neingrijit. Si nu in cele din urma pantofii: ambii negri, dar unii ingrijiti, cu o forma moderna si clasica totodata, ceilalti prea ascutiti la varf si … urati…. da, urati!

  Deci: atunci cand nu avem bani, dar incercam sa copiem un stil de lux, macar gust sa avem, caci „maimuta imbracata in aur, tot maimuta ramane!”

    

Reclame

About Docica

Un alt fel de cameleon. Mai multe gasiti in textele mele.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: