Top 10 trupe goth

     Nu-mi pasa de cele 198134783245182463192 viziuni asupra rock-ului si a celui gothic in special. Nu vreau sa aud ca „x” e doom, sau melodic death sau symphonic metal sau mai stiu eu ce…cate bordeie, atatea obiceie! Pana la urma e doar rock! Deci propun top 10 trupe de gothic rock in propria mea viziune:

 1. Lacrimosa 
 2. Nightwish
 3. Therion
 4. Lacuna Coil
 5. HIM
 6. My Dying Bride
 7. Anathema
 8. Amorphis
 9. Lacrimas Profundere
 10. Frozen Dusk (astia-s romani, din Braila)

       Urmatorul top va fi ori pe folk, ori pe jazz… inca nu m-am hotarat. Stiu ca gothicul nu poate fi inteles prea usor, deci implicit, nu e prea ascultat, dar, ce parere aveti?

Reclame

About Docica

Un alt fel de cameleon. Mai multe gasiti in textele mele.

7 responses to “Top 10 trupe goth”

 1. georgiana says :

  da…cred ca lumea nu prea asculta gothic.sau cel putin nu stiu ca e goth.spre exemplu cunosc oameni care asculta nighwish si care habar nu au ca e muzica gothica!

 2. prajituricadubioasa~ says :

  THERION CANTA BLACK SYMPHONIC !!!!!! OMfG!!!documenteaza`te !

 3. Docica says :

  @ prajituricadubioasa: cred ca nu ai citit bine afirmatia de mai sus: nu-mi pasa de zecile de incadrari din industria muzicala. nu e vorba de documentare si de reguli. uneori mi se acreste de norme si snobism. e doar un top cu ceea ce ascult si care suna gothic… mai stii ce inseamna "suna"? la urma urmei tot rock este. sunt momente in care ascult jazz, momente cand amestec in lista black, trash, goth, blues, folk… De aia am zis: "propria mea viziune".Iar daca Therion canta symphonic metal, asta e doar inca o denumire care sa umple sacul de ramificatii. Temele abordate de ei sunt tot mitologice. Iar daca nu stiai, afla ca mitologia e un domeniu romantic si implicit trasatura a gothu-lui. dar deja am spus prea multe…

 4. prajituricadubioasa~ says :

  e o mare diferenta intre goth ,black ,death.. chiar daca au in comun mitologia .. asa hai sa amestecam death metal cu symphonic !! sau cu mozzart ! da ai drepate tot rock`ul e la baza numai ca acestea sunt subgenuri .. ca si cum ai spune ca un complement direct e acelasi lucru cu un predicat nominal doar pentru ca ambele se analizeaza!

 5. Anonymous says :

  Pai din cate stiu eu HIM nu e goth e Love Metal;) ,iar Nightwish nu e ''foarte'' goth ci symphonic cel putin cat era Tarja. Asculta Moonspell ,Epica desi cineva mi'a spus ca nu sunt goth ,Theatre of Tragedy 🙂

 6. Anonymous says :

  Dar de tristania si within temptation ce ziceti?

 7. Alina says :

  "din cate stiu eu HIM nu e goth e Love Metal;)"pnm nici nu stiam ca e love metal:| (la gen ma refer)"THERION CANTA BLACK SYMPHONIC !!!!!!OMfG!!!documenteaza`te !"chiar conteaza?!?!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: