Despre carti (leapsa)

Am preluat leapsa de la Liz (cu forta)… deci, sa vedem:

1. Ce carte ai recomanda şi de ce unui dezamăgit din dragoste?

Dezamagitului i-as spune sa citeasca P.G. Woodhouse, S-a facut, Jeeves sau oricare alt roman. Si asta pentru ca are nevoie de buna-dispozitie si oricum, in romanele lui P. G. W., iubirea apare ironizata.
2. Ce carte ai recomanda şi de ce, iubitului/iubitei?
Daniil Harms, Mi se spune Capucin, pentru ca e o carte de proza scurta, absurda, cu un umor negru, o carte care l-ar fascina si inspira in egala masura. (daca ar fi sa-i recomand ceva pe domeniul sau, ar fi Neagu Djuvara, Romania intre Orient si Occident, dar a citit-o deja)
3. Ce carte ai recomanda şi de ce celui mai bun prieten?

  • Ginei i-as recomanda Martin Rees, Doar sase numere. Este atat de indragostita de matematica, incat nu cred ca ar citi altceva care nu are legatura cu vreo stiinta exacta. Iar cartea incearca o explicatie cumva oculta a originii Universului si a evolutiei lui.
  • Lui Robert i-as recomanda ce i-am recomandat deja, iar pe aceasta ocazie tin sa-l amenint public ca-i mananc urechile daca nu-mi inapoiaza Imparatul mustelor, de William Golding!
  • Iar Danei i-as recomanda Stapanul inelelor, toata trilogia, caci iubeste fantasy-ul, ca si mine. (si tin sa-i multumesc pentru Scotidusii liberi, de Terry Pratchett, un roman savuros)

4. Ce carte ai recomanda şi de ce unui copil de 10 ani?
I-as recomanda cartea mea preferata, un roman pentru toate varstele, un roman care te invata sa fii om si sa nu uiti sa speri. Povestea fara sfarsit, de Michael Ende.
5. Ce carte ai recomanda şi de ce unui mare aventurier călător?
I-as recomanda Fundatia, de Isaac Asimov. Desi e o carte SF, e o carte care te indeamna sa visezi si sa rationezi totodata, o carte despre alti mari aventurieri atat in plan geografic (sau Universal, mai corect), cat si in plan stiintific.
6. Ce carte ai recomanda şi de ce unui duşman cunoscut?
Pai nu stiu exact… poate ca i-as recomanda Pendulul lui Foucault de Umberto Eco sau In cautarea timpului pierdut, de Proust, tocmai pentru a ma razbuna cumva: ori prea greu de inteles pentru el/ ea, ori prea plictisitoare… oricum, chinuitoare!
7. Ce carte ai recomanda şi de ce unei persoane care nu iubeşte lectura?
I-as recomanda ceva pe autosugestie… autocontrol, ceva gen Descopera forta din tine, de Anthony Robbyns. Sunt genul de carti usor de citit si nu necesita prea multa gandire, in schimb chiar pot avea efect daca cititorul crede cu destula forta in ele.
8. Ce carte ai recomanda şi de ce unuia „cu nasul pe sus”?
Pai i-as recomanda Legile lui Murphy, asta doar asa, de chestie. Iar daca ar fi sa devin serioasa, Preafericitul Augustin, orice!
9. Ce carte ai recomanda şi de ce celui care apare primul în lista ta de bloguri?
… e Misu! Mihai Bendeac! … pai ce carte sa-i recomand lui Misu?! cred ca tot Povestea fara sfarsit, caci imi pare un om care ar putea sa aprecieze cartea la valoarea ei reala.
10. Ce carte ai recomanda şi de ce unuia care crede că le-a văzut pe toate în viaţă?
I-as recomanda viitoarea mea carte (nescrisa inca!), p’asta sigur n-a vazut-o!

Dupa scrieri seculare, care au durat vreo cateva minute, ii recomand leapsa Sunetului si cui o mai doreste.
Reclame

About Docica

Un alt fel de cameleon. Mai multe gasiti in textele mele.

One response to “Despre carti (leapsa)”

  1. Dak says :

    Provocatoare leapsa! Mai ca-mi vine sa ma apuc de blogareala! Dar nu, mai bine scriu aici recomandarile. ;)1.(dezamagit din dragoste): George Orwell, 1984. Daca o citeste, o sa uite de problemele personale.2.(iubit/iubita): Michel Tournier, Vineri sau viata salbatica.3.(best friend): Jean Cocteau, Opium, jurnalul unei dezintoxicari. E jurnal de idei, d'aia.4.(copil de 10 ani): orice roman de Al. Dumas-tatal, Jules Verne, Karl May.5.(mare aventurier/calator): C. Levi-Strauss, Tropice triste.6.(dusman): Jaroslav Hasek, Peripetiile bravului soldat Svejk. Ca sa nu ma mai dusmaneasca. ;)7.(persoana care nu iubeste lectura): tot Hasek. Sau Ilf & Petrov.8.(persoana "cu nasul pe sus"): M. Blecher, mai putin cunoscut. Cine a citit-o stie de ce. ;)9. -10.(unuia care cred ca le-a vazut pe toate in viata): Biblia.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: