Cornulete cu dulceata de visine

Luni am facut o prajitura. Se numeste Sumegy si am luat reteta de aici. Din pacate nu am mai facut poze.  A fost prea buna si promit ca o sa repet experienta cat de curand si voi avea dovezi…clare!

Intre timp am zis ca ar merge de minune niste cornulete cu dulceata. ca rahat n-aveam si mi-era lene sa cobor sa cumpar. Asa ca a iesit o minune dulce, numai buna de asezat pe farfurioara langa o cafea sau ceai.

Reteta e urmatoarea:

  • 250 g untura
  • 8 galbenusuri
  • 200 ml iaurt
  • 1 praf sare
  • esenta de vanilie
  • faina cat cuprinde
  • gem, rahat sau orice mai doriti ca umplutura
  • zahar vanilat

Se amesteca intr-un vas untura cu sarea, galbenusurile si esenta de vanilie:

 

Apoi se adauga iaurtul si la final faina… cate putin, pana cand se poate desprinde de degete:

 

Normal ar trebui sa fie introdus aluatul la frigider vreo cateva minute. Dar eu nu am facut-o. A iesit si asa.

Se intinde foaia, se decupeaza in patrate si se asaza umplutura (dulceata, rahat etc.). Apoi se ruleaza dintr-un colt si se insira pe tava. Eu le-am taiat drept la inceput, dar apoi am folosit roata zimtata, ca sa fie mai deosebite:

Arata apetisant si sunt si foarte fragede:

Pofta buna!

 

Anunțuri

Etichete:, , ,

About Docica

Un alt fel de cameleon. Mai multe gasiti in textele mele.

2 responses to “Cornulete cu dulceata de visine”

  1. Iulia Kelt says :

    Dulceață de vișine?! Vai de capul meu ce bunătate!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: