Vara cu anticipatie

 

Eu mi-am luat o portie din vacanta de vara mai devreme. E ca si cum ai baga degetul in tort, pe furis. Si-a fost tort cu de toate… de la Dristor. De fapt fuse shaorma. Buna, nu zic nu. Mai ales ca am luat-o de la adevaratul Dristor, din Bucuresti. Nu din centru. Cum care centru? Ala vechi, tot din Bucuresti.

Viata da noapte. Pariziana. Poftiti la noi, poftiti la noi…lume multa, rasete, ghiveci de culori, piatra cubica, asfalt, gunoi, graffuri. Bere buna si tequilla in Mojo. Si mai ales muzica buna. Viata de zi cu pizza si muzee. Cu des acces la „societatea ramelor” (cum ii zice Radu metroului), cu targ de nimicuri vechi ce se vor vandute la suprapret. Frumoase, ce-i drept. Totusi dincolo era mai ieftin. Unde dincolo? Pai la Viena.  Cu muzeu de arta moderna dezamagitor. Sarac rau, putin reprezentat, cu doar 4 piese din suprarealism. 10 lei biletul la expozitia de arta romaneasca. Nu mai merg a doua oara! Nu-i biletul prea scump, e materialul prea ieftin (a se citi slab!). Mai placut a fost pe la galerii. Pictori proaspeti, unii inca naivi, dar macar sinceri in oferta. La fel de sinceri si pasionali ca Muzeul Taranului Roman. Tot Respectul! Expozitii faine, ca afara, interactive, care nu doar spun ceva, ci striga, intriga si se cocolosesc pas-pas prin sufletul tau. Fotografii de la Ultima transhumanta (cu tot cu album oferit din inima), muzica lui Chopin si plimbare pe ulitele copilariei inca in proiect. Dinspre duhuri spre duh. Nu poti decat simti!  ca sa si pipai mi-am luat niscai magneti de frigider de pe la Antipa, unde m-am bucurat ca prima data, printr-a VI-a, cu profa de geogra. Aaa, si niste bolovani neslefuiti (ca asa-mi place mie sa fie minunile) de la Muzeul de Geologie. In care Radu a cascat continuu sub pretextul ca e extrem de interesant sa te holbezi la niste pietre colorate vreo 2 ore. Da’ mie-mi placu sub alt pretext. Pretext de pasiuni fulminante si lungi ca focul de paie care ma trasnesc pe mine din totdeauna. Putine lucruri pe Pamntul asta nu-mi plac mie! Mofturi! La fel ca alea de zi din centrul vechi. Cu acordeonist cantand intr-un colt, cu studenti galagiosi, cu tineri intinsi pe caldaram, cu bucati de oras subteran inchise in cutii de sticla.

Iar ne-a scapat Muzeul Hartilor. Bine, bine, si multe altele. Dar asta era un must do! Lasam pe data viitoare. Ca-n Bucuresti se mananca prost si scump (ca la Mek Lounge… noroc de serivirea placuta!) sau bine si ieftin (ca la cantina muzeului taranului roman). Se pierde timpul pe strazi si se descopera comori arhitecturale si se miros ghioceii din Cismigiu. Si se mai sperie si porumbeii, tot de-acolo.

Uitasem sa spun. Am fugit oleaca la Bucuresti cu niste treaba pe la Universitate. N-am rezolvat nimic. Asa ca ramane pe data viitoare.

Reclame

Etichete:, , , , , , ,

About Docica

Un alt fel de cameleon. Mai multe gasiti in textele mele.

3 responses to “Vara cu anticipatie”

  1. Mihai Trica (@tmihai20) says :

    Ai scris frumos. La sfarsitul saptamanii trecute am stat in casa. Daca as avea si cu cine sa merg la atatea expozitii, poate m-as duce si eu. Gasca mea din Bucuresti merge mai degraba prin cluburi (chiar ne distram si noi asa) sau facem „serate” la cineva acasa.

  2. Docica says :

    daca vrei cu adevarat, poti merge singur. in general e mai bine sa vezi in liniste exponatele. si apoi cluburile sunt pentru noapte, muzeele se inchid la 5-6. asa ca poti sa le ai pe amandoua.

Trackbacks / Pingbacks

  1. Repetitie cu final intarziat « urobores - 23 aprilie 2012

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: