De buna voie si nesilit de nimeni promiti sa te…informatizezi?

Astazi am trecut de la factura de gaze clasica, pe hartie, la cea prin e-mail. Din ce in ce mai multe servicii iti bat la usa virtuala si te roaga sa te informatizezi. Unele promit premii, altele fac apel la salvarea padurilor tropicale, iar altele iti spun ca si la Polul Nord de ai fi, tot nu risti sa pierzi anuntul despre cat ai consumat si cat ai de platit (desigur, daca ai net la Polul Nord).

La inceput eram refractara la BRD-net. Cei de la banca au tot incercat sa ma convinga, pana au reusit. Intr-adevar verificarea soldului fara a plati comision direct  (ca oricum comisionul ala tot se ia prin taxa administrarii anuale a contului) si plata online a facturilor (in pijamale, de pe canapea) a fost satisfacatoare. Cine alege sa stea la coada o ora in favoarea platii in doua minute fara a-ti pune macar papucii?! Logic, nimeni. Si totusi inca sunt cozi imense la plati facturi (fie ele la banca, posta sau sediul institutiei respective) si deci destui care inca nu sunt prieteni cu mailul si plata pe net.

Dar daca motivele sunt diverse (ca-s prea batrani, ca-s prea traditionalisti, ca inca nu stiu de serviciile astea noi etc.), pentru cei care deja sunt clientii perfect abordabili, nu inteleg care ar fi motivul de a nu primi toate facturile pe e-mail. Si ca sa fie si mai ironic, si eu intru in grupul acestor clienti. Adica nici eu nu ma prea grabesc sa scap de toate hartiile.

Deocamdata verific pe net doar Orange si GDF Suez si platesc prin BRDnet cam tot. Dar ar fi interesant sa ajungem la momentul in care pana si intretinerea lunara sa fie actualizata tot pe net.

Poate ca exista si dezavantaje (de genul furtului de identitate sau de bani din conturi), totusi pana azi totul a fost ok (si sincer am cumparat destule cu cardul pe net).

Asa ca: de buna voie si nesiliti de nimeni …ce parere aveti?

Reclame

Etichete:, , ,

About Docica

Un alt fel de cameleon. Mai multe gasiti in textele mele.

2 responses to “De buna voie si nesilit de nimeni promiti sa te…informatizezi?”

  1. Gopo says :

    Daca incepi sa platesti prin BRD-NET, n-ar fi o idee rea sa incepi sa folosesti 2 conturi : un cont „curent” (de exemplu cel in care ti se plateste salariul) si un cont de „economii”, separat, pe care sa-l alimentezi prin transferuri din cel curent. Nu cere card decat pentru primul din ele – in felul asta, daca se intampla totusi ca datele tale sa ajunga pe labute nepotrivite, doar un cont va fi compromis. Parerea mea, hac 😀 !

    • Docica says :

      ai dreptate, cata, dar in mare compromiterea e un fas pentru ca eu nu am niciodata bani prea multi in cont (mereu raman cam 100 de euro dupa facturi platite cam imediat ce intra banii, iar apoi se micsoreaza suma pana ajunge pe zero in ziua de salariu cand se vireaza iar). apoi chiar si daca mi s-ar fura, cardul/contul e asigurat si in caz de pierdere sau furt din cont, mi se inapoiaza banii.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: