Senzații

 

Vacanță complicată. Trăiesc o avanpremieră a toamnei ce vine. Jumătate de lună a trecut în viteză pe langa mine, coborând la 208 metri sub pământ și urcând pe la pietre verzi, fântâni reci si boscheți cu mure și cătină.

De ce ne complacem în literatură slabă, artă mediocră și aprecieri false? De ce disprețuim oamenii care spun adevăruri crude și ne simțim jigniți? De ce premiem texte tâmpite și susținem autori care creează după scheme predate în școli la fel de proaste ca ei? Unde e răutate și unde doar realitate afirmată franc?

Sunt două feluri de bătrâni: bătrâni batrâni și bătrâni tineri. Sunt oameni care nu uită să fie fericiți. Sunt oameni care știu și vor să râdă, să cânte și să nu le fie teamă.

Oameni care au puterea să aleagă pentru ei și care își țin dramele ascunse. Libertatea lor e dureroasă. Sunt singuri, înconjurați de prieteni.

Războaiele dinainte rezolvate sunt inutile.

M-am născut sub o stea norocoasă. Săgetătorul din mine râde înfundat și calm. Munții de vara asta au fost moi și sărați. Marea, încă prea uscată. Mai sunt zile, mai este vreme.

Anunțuri

Etichete:, ,

About Docica

Un alt fel de cameleon. Mai multe gasiti in textele mele.

2 responses to “Senzații”

  1. Andrada Miruna says :

    Oare cand vom incepe sa spunem „Nu mai e timp” ?

    • Docica says :

      eu cred ca nu mai este timp doar atunci cand mori. sunt unii pentru care „nu mai este timp” inca din copilarie. fiecare simte in felul propriu. dar asta stii, nu e nimic nou si inca mai e timp sa spui „nu mai e timp” 😛

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: