Printr-un ochi de oglinda

Imagine

A trecut un an, dar e redundant sa o afirm. Scriu si sterg si apoi iar scriu si iar sterg. De la pagini de caiet, la agende rosii (majoritatea agendelor mele au fost in nuante de rosu, nu stiu de ce), apoi la albele pagini virtuale, am tot umplut randurile fiintelor care se spun pe ele si altfel decat sonor. A venit moda blogului si apoi deja banalul facebook. De la doua trei randuri pe foile caietului dictando, la mii de cuvinte in jurnalul online, apoi la alte doua trei randuri pe facebook. Ma simt doar un x care aluneca pe o parabola. Caut constant un y si trec cu pasiune peste el pentru a desena mereu si mereu alte linii ondulate.

Nu e ciudat sa nu-ti pese de un 30, dar de ce sa urasti un 31?! Zambesc din nou amar. Deja mi-e specific si nici macar unic. Sunt doar un suras intr-un milion de monalise. Cu ce vise imi intrerup silenzio stampa? Cu aceleasi, reluate in fiecare an, mai colorate, mai bogate, mai crude.

Sunt anul doi intr-o pasiune in care-mi vine sa sa sarut fiecare imagine din album, fiecare cuvant din volum.

Sunt o prietena nu destul de buna, nu destul de puternica, iubita si cinica, implicata si detasata, cu intelegere in ochi, dar fara emotii in piept. Sper ca omul revazut dupa 10 ani, nu va disparea intr-o zi, dintr-o obsesie necugetata.

Fac promisiuni pe care nu le pot indeplini (nu inca) si invat sa jonglez cu flacari. Descopar oameni precum Diogene si mi se face pielea de gaina privind o poveste de iubire dansata. Vreau totul si mai mult de atat. Nimic nou.

E vreme de cafea tare si prajituri dulci, de ceai indian cu lapte si prieteni neseriosi, de 4 beri cu etichetele rupte, de filme profunde luate in ras, de masti cu iubiri secrete si prietenii de tipul Higgs, de carti mutate de pe canapea, pe bar, pe fotoliu si apoi iar pe canapea, de ironii si complimente, de injuraturi printre dinti, de sperante naive si furii dulci, de doruri, de oboseala, de frunze galbene privite cu ochi straini, de comploturi, de sarut pe umar gol, de mine si de tine.

Bine v-am regasit, prieteni!

Reclame

Etichete:, , , ,

About Docica

Un alt fel de cameleon. Mai multe gasiti in textele mele.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: