Lectia despre cub

Image

Mie nu-mi place Proust. Dar uneori cate o pseudo-madlena mai reconciliaza relatia asta incordata dintre mine si el.

Ma simt parte a unei piese de teatru  postmodern in care masca mea tragica se destrama inconjurata de chipuri nemascate, grotesti si triste. Atunci inteleg ca sub masca asta e doar un zambet mare si sincer. Nimic din ce am jucat pana acum nu sterge zambetul asta. Si oricat de mare ar fi ranjetul care ma inconjoara, oricat de cinica grimasa care ma atinge, ma ridic si pasesc pe o spirala doar a mea, pe o cale lactee personala.

Cine nu se impiedica pe scari? Cine nu ameteste privind in interior? Cine minte si cine urca ultima treapta cu genunchii juliti? Niciuna din trepte nu ma face sa spun: asta e ultima!

Te uiti in ochii mei si stii ca ma cunosti. Sau te intrebi cine sunt. Nu conteaza din care categorie faci parte. Poate ti-am spus cuvinte mari, poate te-am plictisit, poate te-ai speriat de ce ai vazut in spatele mastii, poate ti-a fost mila, poate a fost groaza sau intelegere ce-ai simtit. Poate ai stiut sa ma sustii cand am cazut sau poate m-ai impins pe scari cu zambetul pe buze. Poate crezi ca esti singurul care ma intelege si imi anticipeaza viata sau poate ca doar nici nu-ti pasa. Poate te atrage rautatea mea, poate naivitatea, poate credinta ca inca pastrez puritate pe undeva prin inima. Poate ca te dezgust sau poate stii ca ma vei iubi toata viata. Poate te-ai umilit cerandu-mi o privire sau poate ai trecut pe langa mine trecand un alt nume pe o lista uitata intr-un colt de birou. Poate ti-am schimbat viata sau poate nu am reusit sa-ti misc un fir de par.

Tu, omul pe care l-am privit o data in viata, tu, orice om care mi-ai cunoscut numele, tu, fiecare om din viata mea, vei fi doar FIECARE OM din viata mea. Si peste toate eu voi fi mereu alta si aceeasi. Caci sunt toate de mai sus si chiar mai mult din cate am zis. Sunt asa cum voi fi in fiecare clipa care va veni. Si oricat de mult ma vei cunoaste voi fi mereu cu o clipa mai mult decat stii deja doar pentru ca eu sunt eu.

Si tot ce ramane e doar asta:

Reclame

Etichete:, , , ,

About Docica

Un alt fel de cameleon. Mai multe gasiti in textele mele.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: