…fara sfarsit

Stiu, cartile nu mai sunt la moda. Poate e desuet sa spui „cartea mea preferata”. Poate ca expresia asta e un fel de parola tainica pentru a te identifica unui club secret de ochelaristi ciudati, fraieri si absolut uncool. E un fel de „tiger tiger” intors. Dar si daca o afirmi, asta nu te face membru deplin al grupului asta perimat. In final si tu doresti sa te simti apreciat, sa simti ca apartii…

Mie-mi place „Poveste fara sfarsit”. Simplu. Cu titlu, cu desene, cu personaje, cu rau si bun… cu tot si toate. Copilarie, tristete, vis, joc, magie si limbaj….premiu Nobel. Dar nu, nu despre asta scriu acum. Ci despre faptul ca am uitat, ca si Bastian, de mine. Am uitat sa te privesc asa cum esti.

Bastian e copilul din mine. El nu e nici erou, nici model. Nu e inteligent, nu e puternic, nu e sportiv, nu e sufletul petrecerii, nu e retras si misterios. Nu e nimic din ce-ar fi un personaj de carte. El e un om care s-a ratacit in mintea geniala a scriitorului si a iesit de acolo in fiecare din noi, in fiecare dintre cei care l-au inteles. Bastian isi doreste, e rau, egoist si intunecat, e macinat de nimicuri. Bastian viseaza, sufera si ofera. Lupta, spera si daruieste. Nimic din ce este omenesc nu-i  e strain.

Uneori trebuie sa fim doar un Bastian si atat. Uneori nu trebuie sa cerem altora sa fie mai mult. Stiu, sunt tot ceea ce m-a atins, tot ce am intalnit si la ce am reactionat. Dar poate nu pot fi mai mult sau nu vreau. Ca sa schimbi lumea trebuie sa incepi cu tine. Dar daca nu vrei sa schimbi lumea?! Daca e de ajuns sa fii ceea ce esti?!

Si daca nu reusesti?! Nu intelegi?! Nu vrei?!… cu ce te face asta mai putin om, mai putin special?! Chiar nu conteaza. Nu conteaza nici macar atunci cand spui: nu sunt fericit. Poate nici nu vrei (si acum va ganditi: cum sa nu vrei? ) si nici macar asta nu conteaza. Si asta doar pentru ca nu e nevoie de mai mult.

Intelegi?

Reclame

Etichete:, , , , , , ,

About Docica

Un alt fel de cameleon. Mai multe gasiti in textele mele.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: