Ce-a mai ramas

Mă caut într-o lume în care mă regăsesc din ce în ce mai rar. Și ca oricare alt nebun naiv încerc să o schimb. Mă uit pe mine, cea din urmă cu 15 ani. Cine-oi fi fost?! Ne întristează când descoperim că alții nu caută, nu se chinuie, nu visează înalt. Ne uimește lipsa de orizont a unora și desconsiderăm limitele strâmte ale altora. De parcă insuficiența lor ne sufocă și ne jignește. Sau ne-o fi milă?!

Fur zile scurte, de libertate, de liniște, de vanitate, de râs dezinhibat, mâncare libaneză și timp scurs pasiv. Mă fură seri pestrițe, cu desene animate, imprimantă rulând haotic, mesaje trimise scurt, cană de lapte, firmituri și vase nespălate, hârtii de finalizat, ațipit pe canapea.

Suntem niște furnici în mușuroaie care, deocamdată, au scăpat de tipul ăla care vărsa aluminium încins pentru a scoate minunea din natură. Hmmm, a dezbracat natura, a lasat-o goală si crudă, ca să-i șuteasca frumusețea. Mișunăm agitați sau nenorociți în labirint, fără să ne pese de soare, de lună, de frunze, de trenuri plecând, de tancuri în coloane, de zâmbete de soldați.

Îmi surâd măști din spatele chipurilor, îmi zâmbesc inimi din spatele măștilor. Mă așteaptă tăceri ascunse de vorbe și drumuri de fier ascunse de maci.

Eu nu-mi amintesc sa fi renuntat vreodata la obsesii…

 

Reclame

Etichete:, , , ,

About Docica

Un alt fel de cameleon. Mai multe gasiti in textele mele.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: