Ploaie de jos în sus

Ce urme rămân pe aleile ude? Pașii mei se pierd invizibili în ploaia măruntă. E o ploaie cu suflete, aglomerată și insipidă. Uite, afara plouă des și moale! Pentru ca înăuntru sunt averse, sunt ninsori și din când în când tornade.

Dar azi a fost soare în ceața din oraș, un soare venit de departe, un soare vechi suprapus peste alți sori mai tineri și mai stângaci. Ma încălzesc zâmbete curioase. Ne zâmbim? Ce ne oprește? Mă alină speranțe absurde și chinuri dulci. Ce gravitație ne împiedică înstrăinarea? Nimic din legile firii nu mai are logică dacă închidem ochii, ne oprim puțin din vârtejul asta numit viață și ne ascultăm sângele. Cum să-i explici unui copil de patru ani de ce se învârte Pământul?! O faci încet, logic, științific. Sau o faci dulce, ușor, ca o poveste. Dar ție? Cum să-ți explici?! Obosit de atâtea legi și axiome, închizi, din nou, ochii și înțelegi că se învârte pentru că iubești, pentru că ai ochii deschiși, fie ei fizici sau imaginari. Altfel Pământul adoarme, vârtejul ăsta își domolește spinul, iar toate astea nu mai au niciun rost.

E prea dulceag butoiul în care am alunecat mai sus. Poate că zilele astea am călcat în prea multe băltoace pe asfalt și acum îmi alunecă picioarele.

Mă scutur brusc și persiflant și trag cu ochiul la oameni dragi. Mă învârt între ignoranță și spirite, între platitudini de oameni mari și profunzimi lingvistice la 10 ani, între povești ce-ți ridică părul de pe mâini și priviri care adoră, între declarații șoptite și sensuri ascunse în cuvinte grele.

Sunt încă un zidar ce adună cărămizi în el.

Reclame

Etichete:, , ,

About Docica

Un alt fel de cameleon. Mai multe gasiti in textele mele.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: